Асен Асенов ще представя страната ни на световен турнир по Винг Чун в Китай

Асен Асенов ще представя страната ни на световен турнир по Винг Чун в Китай

Асен Асенов ще представя страната ни на Първия световен турнир по Винг Чун в Южен Шаолин. Той ще бъде част от 5-членен български отбор, който през август ще замине за Китай.

Треньорът на Спортен клуб УШУ – Монтана, спечели първи места във всички категории, в които се състезава на първенството в Пловдив.

Отлично се представиха и неговите ученици. Калин Борисов завоюва две първи и две втори места в своята възрастова група. Зорница Иванова се класира на трето място. Тя беше избрана да даде интервю за Китайска телевизия. Пред камерите застана и Асен Асенов.

Всички се запознаха с китайския майстор Джън Джудзие (Zheng Zujie), който е национален представителен наследник за Винг Чун. Грандмайсторът е потомък на пионерите на този конкретен боен стил. Това уникално бойно изкуство е включено в списъка за нематериално културно наследство на Китай. Китайският боен стил Винг Чун е създаден в Южен Китай. Той е известен и като първата форма на боен стил, практикувана от световноизвестната кинозвезда и майстор на бойните изкуства Брус Лий.

На откриването на турнира в Пловдив присъства и директорът на Китайския културен център в София Хонг Хай.

Клубът по Винг Чун е създаден към Младежкия дом в Монтана през 2006 г. До 2022 г., когато той бе официално регистриран като Спортен клуб УШУ, неговите членове се състезаваха за отбора от Пловдив.

За още новини, видео и снимки се абонирайте за нашата facebook страница.